Motverka stress med en elcykel

Inte utan min elcykel

Jag kan utan överdrift påstå att min elcykel är ett av mina bästa stresstips! Vi fann varandra när pandemin bröt ut och tajmingen var perfekt för att undvika smittspridning i kollektivtrafiken.

Mindre vardagsstress

Förut hade jag ofta ursäkter för att inte cykla för att jag inte gillade att komma fram svettig. Nu är det slut på ursäkter eftersom det är SÅ KUL att cykla ansträngningslöst!

Det är den enklaste förändringen jag gjort för att minska vardagsstress, är avkopplande och jag får träna på att vara närvarande i nuet, istället för att fastna i att scrolla flödet i mobilen som jag ofta gjorde i tunnelbanan.

I ❤️ my bike – Japansk körsbärsblomning i Kungsträdgården i Stockholm

Fördelar med en elcykel

  • Slipper trängas i kollektivtrafiken och utsättas för onödig stress och smitta
  • Blir kreativ, löser problem och får nya idéer på cykeln!
  • Får andas frisk luft, får bättre mental och fysisk hälsa
  • No more svett längs ryggen! Jag väljer motståndet på cykeln själv
  • Kan planera när jag kommer fram, slipper förseningar av tåg, bussar och bilköer
  • Lyckoruset! Nästan inget dåligt väder eller humör hindrar mig från att cykla

Lika mycket motion som vanlig cyklist

Förutom att du bidrar till bättre miljö, får du också lika mycket motion som en vanlig cyklist. Det visar en studie som förklarar att elcyklisten cyklar längre sträckor än cyklisten.

Vilken elcykel ska man välja

Det finns billigare och dyrare elcyklar så hitta en som är rätt för dig. Det kostar en slant, men det gör också kollektivtrafiken eller en bil och vad är väl mer värt än att investera i din hälsa långsiktigt?! Jag valde en sportigare hybridmodell, Batavus Harlem damcykel med sju växlar.

Motion mot stress

Vill du stressa mindre? Få mer tid till eftertanke? I så fall rekommenderar jag att cykla. Motion är lika effektivt mot psykisk ohälsa som läkemedel och terapi. Må bra-hormonet dopamin frigörs i hjärnan och lyckohormonerna endorfin och oxytocin ger en riktig frihetskänsla!

Nyfiken på Stresshantering & Personlig coaching? Frågan är gratis!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *