Skola

Jag föreläser om sambandet mellan stress och självkänsla för elever i högstadiet, på gymnasiet och universitetet i hela landet. 

stress forelasning skola

Tillsätt resurser i tid för att stödja våra ungas psykiska hälsa

Allt fler unga rapporterar sömnbesvär, oro och ängslan. Utbrändhet sjunker i åldrarna och ökar inte minst bland unga tjejer. 56% av alla 16-åriga tjejer i Sverige är allvarligt stressade och det är mer än en fördubbling sedan mitten av 80-talet (Folkhälsomyndigheten 2018).

I mina personliga föreläsningar och workshops delar jag effektiva verktyg inom stresshantering och bidrar med min egen erfarenheter av det som har hjälpt mig att läka från stressrelaterad ohälsa och en osund självkänsla. Mina föreläsningar är mycket uppskattade av både elever och lärare.

Föreläsning & Workshop

Innehållet kan variera:

  • Vad är stress? Vad händer vid långvarig stress?
  • Verktyg för att hantera stress och ångest
  • Vad är självkänsla?
  • Verktyg för att stärka självkänslan
  • Mobiler och sociala mediers påverkan på vår hälsa
  • Lilla sömnskolan och tips för bättre sömn
  • Hantera höga prestationskrav, oro, FOMO m.m.
  • Guidad meditation

För frågor om upplägg, tillgänglighet och pris, vänligen skicka en förfrågan:

Viktor Rydberg gymnasium, Djursholm

Elever & lärare om föreläsningen

Lärare: Eleverna var supernöjda och tyckte det var en väldigt intressant föreläsning och du fångade verkligen oss alla. 

Elev: Jag kommer testa att göra micropauser, istället för att ta fram mobilen. 

Elev: Jag förstår nu varför det är viktigt att lyssna på vad kroppen säger.

Elev: Det var skönt att bli guidad i meditation.  

Elev: Jag förstår skillnaden på vila för hjärnan och vila för kroppen och kommer vila hjärnan oftare nu!