Om Nicole Ahne

Jag hade svårt att förstå att det berodde på stress för jag visste inte då, det jag vet idag, om hur stress förkroppsligas och kan ge en mängd märkliga symtom.

Jag hade hastigt lämnat en relation, ett jobb och hem utomlands och flyttat tillbaka till Sverige och börjat på ett nytt företag med ett högt tempo. Jag ville visa framfötterna och tog på mig fler arbetsuppgifter för att kvalificera för en ansvarsfull roll.

Efter ett tag följde jobbet med mig in i sovrummet och jag fick svårt att sova.  Jag kände karriärstress över att inte vara på en plats som jag önskade och social stress över att hitta mitt kompisgäng. Samtidigt var det viktigt att hinna med att träna och dejta.  En dag kom en sprängande huvudvärk och smärta i ryggen och andra besvär smög sig på; magproblem, trötthet, ångest och jag fick ofta infektioner. Medan kroppen strejkade fick jag skuldkänslor för att jag tvingades ställa in planer. 

Min vändpunkt kom när jag fick utrymme att reflektera över min livsstil under en rehabilitering i smärta. Min självkänsla stärktes och jag fick verktyg för att hantera i vardagen. Sakta började jag känna det som andra pratat om – känslan av att må bra på riktigt och att delta fullt ut i mitt liv!

Min passion för vårt välmående förde mig in på ett nytt yrke där mina styrkor kommer till sin rätt. Idag arbetar jag som Stress & Självkänsla Coach via mitt företag Lagom Stressad med förebyggande och återuppbyggande insatser vid stressrelaterad ohälsa. Jag älskar att växa tillsammans med mina medmänniskor och vill att du ska få tillgång till samma kunskap och verktyg som hjälpt mig att gå från stress och oro till styrka och glädje.

stresscoach nicole ahne

Arbetssätt

Jag arbetar utifrån metoden ACT (Acceptance Commitment Therapy) och ställer kraftfulla frågor som ökar din självkännedom. Du får syn på vad som är viktigt för dig  och hur du vill leva ditt liv. Sedan tar vi medvetna steg för att nå dit. Vi fokuserar på dina friskfaktorer och inre och yttre resurser.

Mellan tillfällena får du övningar att praktisera i vardagen. Vi berör många teman som gemensamt bidrar till att stärka självkänslan och därmed öka din förmåga att hantera stress och odla hälsosamma relationer.  Guidad avslappning, andning, yoga och Mindfulness är vanliga inslag som bidrar till att stärka din hälsa.

Utbildningar & Kurser

  • KBT & ACT / Självkänsla Coach, Livscoachakademin
  • Avspännings & Stresspedagog, Sverigehälsan
  • Authentic Flow 200h Yoga Teacher Training, Pranama Yoga
  • Authentic Relating, The ART of Being Human Level 1
  • Grunderna i Energiterapi, EnergyTalk
  • Ekonomie Kandidatexamen, Uppsala universitet
  • Personlig assistent, Linköpings universitet
  • Engelska & Tyska 60 hp, Stockholms universitet
  • Livets berg- och dalbana